Ari Olivier openhartig over Peter R de Vries

Hoe goed ken jij Peter Air de Vies?

Ari Olivier kent hem bijzonder goed……
lees zijn column hieronder waarbij ik moet opmerken dat na het
verschijnen van onderstaande column er een inbraak plaatsvond.

Bron: Olivier Paintings

Reactie Peter R. de Vries versus Mr. A. Moszkowicz.

Met het zuinige mondje waaruit de nasale geluiden bijna onverstaanbaar, ondanks de vergeefse mediatrainingen, valt onze Peter R. nu ook al over de praktijken van een van onze topjuristen Bram Moszkowicz.

Het moet niet gekker worden.

De bemoeizucht en betweterigheid ten top met stellingen, vastberaden geponeerd maar nergens op slaand, als zou Bram M. de politicus niet moeten verdedigen!

Daarbij aanhalend dat vader Max Moszkowicz het verrekte destijds Pieter Menten, die gedurende de oorlogsjaren stal van de Joodse slachtoffers ( voornamelijk in het gedeelte wat nu tot de Oekraïne behoort), en hier de gestolen schilderijen op een veiling probeerde te verkopen, te verdedigen omdat de Nazi vrienden van Menten de hele familie Moszkowicz behalve de toen nog maar 16 jarige Max hadden vermoord, Peter R. vergelijkt dit met de politieke uitlatingen van Wilders wat al een gotspe op zich is …… en vindt dus dat Bram M. zo’n man maar niet tot zijn clientèle zou mogen rekenen!

Is het niet de hoogste tijd om de levensloop en /of levenswijze en carrière van Peter R. de Vries eens te toetsen en onder de loupe te nemen?

Het wordt tijd om eens een bommetje te leggen onder de carrière van de zich misdaadverslaggever noemende Peter R. zo groot als de ontploffing van de Muidense kruitfabriek destijds waar zijn vader directeur was en kennelijk ook al met vuur speelde.

Peter ( toen nog zonder de meer exclusieve R), liep bij mij de deur van de gevangenis plat in de begin jaren 80 om steeds een verhaal in de Telegraaf te hebben, waar hij toen redacteur was in de schaduw van Henny Korver en de helaas veel te vroeg overleden Ron Govaars.

Bij mijn vrijlating stond hij voor de deur van de gevangenis met mijn Rolls Royce en een brandende Havanna voor mij tussen de vingers om vervolgens mee te gaan ontbijten in het Amsterdamse Marriot hotel.

En dat bracht hem de volgende dag weer een overgroot voorpagina artikel met bijbehorende foto in de Telegraaf.

Ik ken hem dus waarschijnlijk beter dan menigeen, ja mogelijk beter dan zijn echtgenote, de voormalige kleuterleidster Jacqueline, want ik kan mij niet voorstellen dat ze bij hem zou blijven wetende dat ons aller Peter R. gek is op bepaalde vormen van seks, met ijzer, rubber en vooral zwepen en zich laat bedienen in diverse clubs in Nederland.

De collegae journalisten weten dit al jaren maar durven dit niet goed te publiceren !

Ik wel en ook zijn vriendschap met een aantal echte criminelen zoals Cor van Hout, de Heineken ontvoerder, en Rob Z, die ongeveer 20 jaar voor een aantal moorden in de gevangenis zat terwijl er nu nog een proces wegens bedreiging, gewapend wel te verstaan, tegen hem loopt.

Dat zijn “vrienden” waarvan de laatste ook al in het programma van Peter R. een misdaad uitlokte door voor de camera een pistoolmitrailleur te verkopen aan een bewoner van een woonwagenkamp die daar een paar toegezegde moordopdrachten mee zou gaan uitvoeren.

Peter opende enkele jaren geleden een paar schimmige winkeltjes voor Rob Z. in Amsterdam en liet tijdens de Millionairs Fair van 2008 (december) zijn Jacqueline die ook al schilder, haar schilderijen exposeren.

En dan commentaar hebben op Bram Moszkowicz……?

Wat te denken van de arrogante bewering voor de televisie dat hij de moord op Nathalie Holloway had opgelost door de vermeende dader uit te lokken tot gesprekken met, eveneens een crimineel en ze vrijelijk cocaïne te laten snuiven waardoor die verklaringen sowieso niets waard werden.

Later liet hij zich vieren in Amerika en trachtte daar een vast programma te gaan produceren en presenteren.

Of het ligt aan zijn belabberde kennis van de Engelse taal of ze hebben daar begrepen dat hij een complex genaamd “zelfoverschatting”onder de leden heeft.

Het ging in ieder geval niet door dus Obama hoeft niet te vrezen in hem een concurrent voor het Witte Huis te krijgen!

Politieke aspiraties waren wel bij Peter R. aanwezig maar zijn kandidaatstelling flopte grandioos en laten we eerlijk zijn, de intellectuele kwaliteiten, toch bij onze regeringsleiders niet echt je dat….. zouden zelfs daar onvoldoende zijn.

Een gewone jongen zonder enig charisma maar met, voor hem, gelukkig een buitengewoon goede hoofdredacteur zonder welke Peter zo weer uit zijn dure leasebak zou moeten stappen, die ons tracht te doen geloven dat in hem een buitengewoon talentvol staatsman leeft moet maar eens met zijn Prada schoenen op de grond terug nu er nog tijd voor is.

Hij lijkt meer en meer een dorpsgek of volksidioot met een stinkende eigendunk die succes heeft over de ruggen van een aantal domme misdadigers!

Een van de laatste keren dat ik hem sprak was toen wij gelijktijdig onze auto’s beiden een X5 BWM parkeerden bij de begrafenis van Theo van Gogh – ook iemand die uitspraken à la Wilders deed en dat bekocht met zijn leven-

Gek dat je over Wilders valt en met van Gogh ( zegt hij ) bevriend was.

Overigens zat hij daar tussen zijn eigen criminele broodgevers mijn persoon, ex crimineel, Harry Mens, minstens rijp voor die titel en Minister Zalm die nu ter discussie staat vanwege DSB.

Hoe kun je het verzinnen!

Succes Peter, je kent inmiddels uit de SM kelders ook het klappen van de zweep!

“ Zeg mij wie je vrienden zijn en ik zal zeggen wie je bent”, is de spreuk die als afsluiting bij me opkomt.

Peter, weet je dat je eigenlijk een zielig figuur bent geworden met een aangemeten stijl maar niets, behalve die zuinige bek, van jezelf.

De Kunstenaar en Schrijver.

  

heer Olivier voor uw openhartige bijdrage!

Hier vind je nog meer Peter Air de Vies

Be Sociable, Share!

7 Comments

 1. Kaat zegt:

  Zolang Ari Olivier nog steeds mensen oplicht, huur jaren niet betaald aan eigenaar en de woning nu verhuurd aan vrouw, als zijnde zijn woning en mensen schriftelijk bedreigd, heeft hij absoluut geen recht van spreken over Peter R. de Vries.
  Laat ‘m zelf maar eens eerlijk zijn en zijn verplichtingen nakomen.

 2. Michael zegt:

  Kaat je maakt mij nieuwsgierig weet je nog meer?

 3. Kaat zegt:

  Er ging wat mis met het beantwoorden.
  Waarom wil je dat weten? Als je nieuwsgierig ben naar het hele verhaal laat het me weten.
  @Michael --

 4. Rich zegt:

  erg leuk al die mooie verhalen.

  Maar iedereen wil Ari graag kennen, maar niemand kent hem echt.
  Het is altijd makkelijk om de kranten na te praten, maar wie zegt dat
  het waarheid is. Ik kan Ari echt, en hij is niet zo slecht als hier staat.
  Maar het zal wel familie van Peter zijn, die ook iets willen schrijven.

  Ari ga zo door met schrijven, want je hoort niemand over je schrijf en schilderkunst. Erg jammer, maar dat zijn nou Nederlanders.

  Groetjes Rich

 5. rene zegt:

  Daarbij doet Ari niet alsof die heilig is.
  Peter wel, terwijl die zelf een maffia maatje is.

 6. I know this site presents quality based articles or reviews and other stuff,
  is there any other web site which presents such things
  in quality?

Leave a Reply